Tovább olvasom

Hidalgo, Pablo

Star Wars – Propaganda – A meggyőzés gépezete


starsBetöltés...

 

Fordította: Habony Gábor
Megjelenés dátuma: 2019-05-03
Terjedelem: 122 oldal

 

Méret: 230 x 310 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA
ISBN: 9789634374220
3 499 Ft

Állandó 20% kiadói kedvezmény

Rendelhető, raktáron
Szállítási idő 1-3 munkanap

A művészet tükröt tart a világ elé. Legyen szó poszterről, amely a birodalmi elnyomás jelképeként egy bolygó fölött lebegő csillagrombolót ábrázol, vagy a lázadóktól származó, falra festett szimbólumról, amely a remény üzenetét közvetíti, esetleg egy faliképről, amelyen a rohamosztagosok ábrázolásában testesül meg az Első Rend egysége, ezek a lenyomatok a félelemgyárak és az ellenük harcoló idealizmus eszközeként bemutatják a politikai élet és a közvélemény változásait.

A Star Wars: Propaganda kódexként fűzi össze a képek mögött rejlő történeteket – hogyan készültek, milyen formában őrizték meg az adott korszakot, és ki volt az alkotójuk –, így mutatja be azt a haragot, szenvedélyt és korrupciót, amely a galaxis legnagyobb háborúit fűtötte.

Ez a könyv a Star Wars világának nagy jelentőségű képei mellett tíz különleges, kivehető posztert is tartalmaz.

Igazi gyűjtők számára kötelező darab!

„A művésznek nincs szüksége katonai rangra, hogy harcos legyen. Zavargó időkben a kifejezéstárát és a szimbolizmust használja fegyverként, így valamilyen formában hozzájárul a propagandához. A művészet tudósai ennek a szónak tartogatják a leggúnyosabb hangsúlyaikat. Én nem tartozom közéjük. A művészet a civilizáció tükörképe. Akárcsak a háború.”

A szerző további könyvei

20%
Pablo Hidalgo
Skywalker kora – Képes útmutató

starsBetöltés...

6999 Ft 5599 Ft

Hidalgo, Pablo

Pablo Hidalgo rajongóként kezdett érdeklődni a Star Wars világa iránt. 1995-ben részt vett a West End Games által kiadott Star Wars-szerepjáték megalkotásában, később egy rajongói enciklopédiát készített többedmagával, majd a Lucasfilm online tartalomfejlesztői csapatában dolgozott, jelenleg pedig a cég Story Groupjában dolgozik. Történetfejlesztőként és -mesélőként számos filmen, animációs sorozaton, könyvön és képregényen dolgozott.

Tovább a szerző oldalára

A szerkesztő ajánlja